Koncert za žlice i gitaru - moderni trubaduri nasmijali Novogradiščane

Radio Prkos 04.08.2020 KULTURA
img

Sinoć su u gradskom parku gledatelje zabavljali mladi, komični glumci Mario Jovev i Nikola Nedić, svojim glazbeno-glumačkim performansom Cabaret „Koncert za žlice i gitaru„.

Inače, njihov nastup dio je manifestacije Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Volim....Ljeto i kulturu! kojom u ljetnim mjesecima nastoje svojim sugrađanima osigurati osvježenje uz kulturno-zabavna događanja.

Ova zanimljiva predstava nastala je kao dramski ispit ovog neobičnog glumačkog dvojca koji su uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline na otkačen način opjevali svoj život i aktualna događanja. Većina njihovih tekstova nastala je u razdoblju od pet godina i progovara o odnosu mladog čovjeka naspram svijeta: „ Gledamo da se borimo sa zonom komfora. Neka naša mišljenja općenito o svijetu, o raznim segmentima. Bilo politika, naš život....To provodimo kroz pjesme. Tekst nam je glavno oružje. Sviramo samouko, a ostalo nadopunjavamo glumačkim elementima.” - ističe Mario Jovev.

Oni glume, pjevaju, sviraju, plešu, a kako sami kažu - uživaju u životu i onom što rade.

Publika ih, napominju, različito prihvaća – neke publike ih isprate s ovacijama i pljeskom, dok su u nekim gradovima doživjeli i nezadovoljstvo pojedinaca zbog njihovih provokativnih stihova, ali oni su odlučni u tome da budu svoji: „ Iznosimo nešto svoje, ne skrivamo se iz likova i već napisanog teksta.” - dodaje Jovev.

U svojim nastupima su sve, samo ne tradicionalni, pa ne čudi da uspješno nastupaju dijem Hrvatske.

Spontani, jednostavni i izravni, ovi mladi glumci svidjeli su se Novogradiščanima koji su to potvrdili smijehom i pljeskom. TC

Slične vijesti

Najnovije