Zov divljine u Domu kulture

Radio Prkos 16.01.2020 KULTURA
img

Jučer je u Domu kulture novogradiška publika imala priliku pogledati predstavu Zov divljine. Tekst za predstavu potpisuje Kristina Kegljen, a režiju Lea Anastazija Fleger. U punoj kazališnoj dvorani, publika je uz puno smijeha pratila ovu zanimljivu komediju u čijem su fokusu četiri prijateljice koje su odmor od svakodnevnih životnih problema odlučile potražiti u šumi, daleko od civilizacije. Očekujući da će svoje vrijeme provesti u luksuznom hotelu „šumska vila”, iznenađuje ih da šumska vila ipak podrazumijeva nešto bitno drugačije.
Željka, Anita, Marina i Ivana okružene prirodom započinju svoju novu pustolovinu koja će im se pokazati kao izazov. Život u gradu tako su, na kratko, zamijenile blatnjavim i mračnim šumskim bespućima prepuštene jedna drugoj. Čini se da, potaknute prirodom, otkrivaju jednu novu slobodu te na vidjelo izlazi sve ono što su do sada skrivale.

Predstava je to koja na humorističan način progovara o problemima s kojima se susreću brojne žene suvremenoga svijeta. Kroz komične interakcije ovih četiriju žena, koje su često rezultat njihova međusobnoga neslaganja, na površinu ipak izlaze njihove nesigurnosti i svakodnevne borbe – s nevjerom, bolestima, neuspjesima, vlastitim nesigurnostima i samoćom. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva, ali otkrivaju da su, unatoč svemu, jedna drugoj najveća podrška.

Glavne uloge izvrsno su odigrale Jasna Palić Picukarić, Mia Krajcar, Hana Hegedušić i Ines Bojanić koje su vrlo uspješno portretirale četiri žene, prijateljice, vrlo različite u svojoj srži, ali slične u svojim problemima.
Naoko lagana i humoristična, ova predstava ipak pronalazi način da publici ukaže i na ozbiljne probleme s kojima se svi susrećemo uz poruku da je sve moguće nadvladati uz podršku okoline. tc

 

Slične vijesti

Najnovije