Ništa ljubav, samo sex u Domu kulture

Radio Prkos 31.10.2019 KULTURA
img

Jučer je novogradišku publiku u Domu kulture zabavljala predstava Ništa ljubav, samo sex. Riječ je o predstavi za koju režiju i tekst potpisuje Rene Bitorajac, a u glavnim su ulogama Csilla Barath Bastaić, Petra Dugandžić, Iskra Jirsak, Katarina Baban.
Publiku u predstavu uvodi dijalog četiriju glumica iz kojeg se da naslutit da se i u samoj predstavi radi o glumicama koje se u garderobi pripremaju za izvedbu grčke tragedije Atonid i ponor pakla. No, u ovoj priči, predstava im je manje bitna. Naime, glumice, po običaju, vrijeme u garderobi krate škakljivim razgovorima, a kao jedna od tema nametnuo se upravo seks. Iako je još uvijek donekle tabu, u ovom slučaju, poslužio je kao neiscrpna tema o kojoj se raspravljalo tijekom cijele predstave, a riječ je uglavnom o humorističnim scenskim epizodama koje se odigravaju u garderobi.
Već sam naslov sugerira da se radi o predstavi koja izbjegava duboko promišljanje o ljubavi i pribjegava sadržajno zanimljivijoj temi kojom je uvijek moguće nasmijati publiku, a naročito kroz već provjerene komične dosjetke.
Tijekom predstave, četiri glumice pretvaraju se u trinaest likova koji iz vlastite perspektive progovaraju o svojim seksualnim iskustvima na komičan, često i karikiran način uz povremene lascivne, ali humoristične opaske.
Mnogi će se složiti da su glumice izvrsno odradile zadatak koji je pred njih stavljen. Brzim replikama i lakoćom prelaska iz lika u lik rijetko koga su ostavile ravnodušnim. To nam je svakako sugerirao konstantan smijeh novogradiške publike, ali i činjenica da se tražila karta više. tc

Slične vijesti

Najnovije