Cernik se na jedan dan vratio u srednji vijek

Radio Prkos 20.10.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Daje se na znanje da su u Cerniku slavne plemićke loze! U traženju nečega lijepog i nesvakidašnjeg prečesto zanemrajuemo kraj u kojemu živimo, koji zna ponuditi ljepotu i višestruki užitak. Dvorac Kulmer i priča o njegovim žiteljima ostavila je duboki trag u ovom mjestu i povijesti Cernika. A dvorac je jučer i sinoć oživio uz stare sorte jabuka i njihovu ekološku proizvodnju, uz krštenje mošta u vino, vitezove i njihove dame...

Sve je ovo bio prikaz jedne smislene turističke cijeline i baš sve to je bio izazov za posjetitelje,one male, ali i velike. Na jednom mjestu našli su se ljubitelji povijesti, oni skloni romantici, gurmani i oni koji ljube dobru kapljicu. Dodali se tome glazba TS Čardaš i koncert Barbare i njenog benda svi su za sebe našli ponešto. Duh prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i turistička ponuda na kojoj se može izgraditi puno toga. Noćni provod  dostojan i velikih gradova. Na iznenađenje vitezova i njihovih dama, a na oduševljenje puka plemićima popustile sinoć "kočnice" i bila je luda zabava.

Provod za pamćenje, a baš tu prigodu nisu propustili iz tvrtke Bortmalt-Slavonija slad, pa su na znalački način prezentirali pivo Pilsen. Načelnik općine Vitomir Žakić zahvalio je svim ljudima koji su se oko jučerašnjeg dana angažirali i uložili trud da Cernik predstave onako kako to on zaslužuje. Do neke nove zgode daje se na znanje da se u Cerniku dobro i lijepo živi! 

Slične vijesti

Najnovije