Veće gradske stipendije: Gradonačelnik će plaću dobivati u Saboru

Radio Prkos 08.09.2019 ZANIMLJIVOSTI
img

Predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je na posljednjoj sjednici gradonačelnika Vinka Grgića kako misli uskladiti rad gradonačelnika i saborskog zastupnika kazavši kako sugrađane zanima hoće li moći uskladiti te dvije obveze.

-Moj radni tjedan u prosjeku je do sada uključivao dva do tri dana odlazak izvan Nove Gradiške. Najčešće odlazak bio je u Zagreb zbog poslova u ministarstvima i fondovima.
Odlazak u Sabor ne znači odlazak s funkcije gradonačelnika. Što se mene osobno tiče to mi ne znači posebno ništa jer ću, kao što sam do sada funkcionirao i često putovao u interesu grada to činiti i ubuduće. Moji suradnici neće vidjeti razliku.

Zaposlenik sam Hrvatskog sabora što znači da je moj trošak za Grad nula kuna i bit ću bez ikakvih naknada. Plaća ću dobivati u Sabora. Sredstava koja su bila namijenjena za plaću koju sam u Gradu dobivao kao gradonačelnik, u najvećem dijelu će biti raspoređena za stipendije studenata i učenika. Studenti su imali stipendiju 800 kuna, a sada će imati 1.000 kuna, učenici su imali 600 kuna, a sada će imati 800 kuna. Dio će dobiti hrvatski branitelji i sportaši. To će trajati sve dok sam u Saboru – odgovorio je gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.

Izvor//foto: novagra.hr

Slične vijesti

Najnovije