Potpisan Ugovor za I fazu dionice Okučani – granica BiH koja uključuje izgradnju mosta preko rijeke Save kod Stare Gradiške

Radio Prkos 17.07.2019 ZANIMLJIVOSTI
img

U sjedištu Hrvatskih cesta u utorak je potpisan više od 19,5 milijuna eura (bez PDV-a) vrijedan Ugovor za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške, kao I faze izgradnje dionice Okučani – granica BiH.

Uz prisustvo ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić i zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH, Saša Dalipagić, kao naručitelji radova zajedno predstavnikom izvođača, tj. Zajednicom gospodarskih subjekata: Integral Inženjering a.d., Đuro Đaković Montaža d.o.o. i Zagreb-Montaža d.o.o.

Ovaj Ugovor predstavlja zajednički projekt dvaju država koji se realizira kroz Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, potpisan 2011. godine, o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kojim je definiran pravni okvir za zajedničku provedbu predmetnog projekta.
Realizacija ovog zajedničkog projekta u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju mosta preko rijeke Save koji je dio planirane brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice sa BiH-a. Ova dionica se od granice sa Bosnom i Hercegovinom nastavlja spojem na autocestu Gradiška – Banja Luka i tako spaja takozvani koridor E661, koji osim zajedničkog ima i europski značaj. Navedeni Koridor E661 predstavlja transverzalnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora, protežući se od Balatona u Mađarskoj pa do Splita.

Izvor/foto: novagra.hr

Slične vijesti

Najnovije