Najveća nepropisna brzina od 253 km/h izmjerena kod Rešetara

Najveća nepropisna brzina od 253 km/h izmjerena kod Rešetara

Zaposlenica poduzeća iz Slavonskog Broda na službeni mail primila je poruku s punim imenom i prezimenom, te bila uvjerena da je poruka od direktora. U mailu je zatražena uplata većeg novčanog iznosa za kupnju kapitala, što je zaposlenica i učinila te uplatila novac na doznačeni račun u banci u Velikoj Britaniji. Naknadno je u razgovoru sa direktorom saznala da joj on nije slao nikakve poruke, niti je dao nalog za uplatu novca. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Policija poziva građane na oprez, s obzirom na to, da je na području Policijske uprave brodsko-posavske prijavljeno već nekoliko sličnih pokušaja prijevare s nalogom za prijenos novca putem interneta na račun u banci, a na području Engleske. Počinitelji mailove šalju na Engleskom jeziku, no dobro se služe i hrvatskim jezikom, te su informirani o tvrtkama, poduzećima, ustanovama, čelnim ljudima, direktorima i drugim osobama u čije ime šalju poruke. Vrlo je važno pritom biti sumnjičav, te provjeriti i po nekoliko puta (kontakt putem telefona, neposredni kontakt s rukovoditeljem), prije odluke o uplati novca. 

Dan kasnije, 7.srpnja oko 8.45 sati u Slavonskom Brodu, naselje Slavonija, nepoznata ženska osoba, uz izgovor da besplatno masira, ušla je u stan 67-godišnjakinje. Neznanka starosti od 30 do 40 godina, izmasirala je vlasnicu stana, a nakon njenog odlaska 67-godišnjakinja je uočila da joj je ukradena kutija sa nakitom. Policija nastavlja rad na pronalasku počiniteljice kaznenog djela krađe i ukradenog nakita.

U prometu je evidentirana i jedna prometna nesreće sa dvoje ozlijeđenih, od kojih nitko nije životno ugrožen. Dogodila se u petak 6. srpnja)oko 5.25 sati na autocesti A3 kod Starog Petrovog Sela. Policija je očevidom utvrdila da je 34-godišnjak upravljajući osobnim automobilom švicarskih oznaka zbog nedržanja sigurnosnog razmaka udario u stražnji dio autobusa BiH  oznaka. Ozlijeđeno je dvoje djece iz osobnog automobila( 8 i 3 godine), oboje su liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški pušteni kući. 

nače, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u okviru preventivno represivnog djelovanja, prošli tjedan (od 2. do 8. srpnja), na području policijske uprave, utvrdili su 494 prekršaja. I dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, alkohol, pojas, pretjecanje i obilaženje, te mobitel. Od toga je utvrđeno 283 prekršaja nepropisnih brzina, 77 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način i dr. U okviru policijskih nadzora, najveća koncentracija alkohola, očitana je u organizmu 52-godišnjaka (2.56 promila) na području Vrpolja (dana 6. srpnja, oko 19 sati). Policajci su najveću nepropisnu brzinu kretanja vozila (Porsche, švicarskih registracijskih oznaka) od 253 km/h izmjerili na autocesti A3 kod Rešetara, a u naselju (Bartolovci) nepropisnu brzinu od 97 km/h.

Izvor: BrodPortal

Foto: Ilustracija

Kolumna