Industrijsko-obrtnička škola: 12 učenika posjetilo Wolfsberg

Industrijsko-obrtnička škola: 12 učenika posjetilo Wolfsberg

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška temeljem projekta Erasmus + Ključna aktivnost 1 i 2 u području strukovnih obrazovanja i osposobljavanja na stručnu praksu u Austriju proteklih dana poslala je 12 učenika koji su se puni oduševljenja vratili iz ove zemlje. Projekt mobilnost i partnerstvo - osposobljavanje do novih kompetencija obuhvatio je 6 učenika iz zanimanja automehaničar, 6 zanimanja CNC operater, a s njima je uz ravnatelja u Austriji bilo i dvoje profesora.

Danas su predstavili novinarima i zaintersiranoj javnosti ovaj projekt iz kojega je razvidno da ovaj način školovanja pomaže u usavršavanju budućih majstora, te doprinosi lakšem zapošljavanju na tržištu rada, jer su učenici savladali i nova znanja, te se usavršili u svojoj struci. Bila je ovo prigoda i da se upoznaju mještani Wolfsberga iz Austrije koji su se pokazali kao izuzetno gostoljubivi domaćini. Ovakve projekte koji su u ovoj školi učestali svakako treba podržati i zaželjeti da ih bude i u narednom periodu, naglasio je Mijo Matošević ravnatelj, na današnjoj tiskovnoj konferenciji, te je naglasio da su svi segmenti mobilnosti učenika i profesora postavljeni tako da svaki sudionik pojedinačno, ali i svi zajedno mogu doprinjeti jačanju instucionalnog razvoja škole i našeg grada.

Škola je prepoznatljiva po tim promjenama na lokalnoj, ali i regionalnoj razini, a biti prepoznatljiv znači biti kvalitetan i potreban na tržištu rada, što se postiže učeći od drugih u drugim sredinama...

 

Kolumna